Automatisk formatjustering - Så enkelt!

Automatiserad Format Justering - Numera är detta villkor lika efterfrågat inom maskinteknik som en PLC och andra elektriska enheter. Framförallt i förpackningsmaskiner och trä eller pappersmaskiner krävs ständiga format förändringar på axlar och spindlar under produktionen.
Maskiner ska vara flexibel i användningen och öka produktivitet genom korta ställtider. Detta gäller inte endast nya maskinkoncept, men även för eftermontering på befintlig utrustning.
Att  utveckla och genomföra ett komplett koncept inom detta område kräver inte bara en hel del arbete, utan även nödvändig expertis.
Med Easy Touch kontroll ETC5000, erbjuder SIKO ett komplett system med färdig programvara för format justering från en enda källa. Siko´s HMI styrsystem ETC5000kan styra upp till 31 buss-kompatibla SIKO lägesindikatorer och ställdon. Oavsett om du vill göra en övervakad format justering via digitala lägesindikatorer eller en helautomatisk formatjustering med ställdon, ger systemet dig den flexibilitet du behöver.
Det enkla och självbeskrivande användargränssnittet gör det enkelt för dig att själv ändra funktioner och lägga till eller ta bort enheter. Siko har lagt mycket kraft på användarvänlighet via "plug & play” filosofi. För användaren innebär detta att allt du behöver göra är att koppla in, lägga in dina enheter i programvaran samt vilken position de skall gå till, och du är redo att dra igång! Utvecklingen har också fokuserats på kvalitet och industriell lämplighet. ETC5000 kan därför användas med eller utan handskar och har en IP65 alt. IP66K rating i den rostfria versionen.
Med ETC5000 avrundar Siko sitt sortiment av format justeringssystem och ger användaren alla relevanta komponenter från en enda källa: HMI kontroller, ställdonoch elektroniska positionsindikatorer (AP04 / AP04S / AP24 / GS04).
Format justeringar har aldrig varit enklare eller mer flexibla för maskintillverkare, retrofitt och användare.
Du hittar datablad för ETC5000 här.

  • Möjlig att koppla ihop med ställdon och positionsindikatorer.
  • Touchscreen med användarvänligt gränssnitt för snabba omställningar.
  • Hanterar upp till 31 enheter
  • RS485 och USB Interface

Applikationer för Panasonic Fotoceller

För att ge en bild av möjligheterna att förenkla installationer och samtidigt spara kostnader, visar vi här några applikationer där vi ersatt lasergivare och fiberfotoceller med fotoceller från Panasonic.

En av Panasonics styrkor är att kunna erbjuda sensorer med inbyggda förstärkare i mycket små dimensioner, vilket gör det enkelt för er som maskinbyggare att konstruera och förenklar dessutom …

Fortsätt läs hela →

Öppet i sommar

För att kunna bibehålla en hög servicegrad till våra kunder så kommer vi ha öppet hela sommaren. Vi kommer dock ha en något reducerad styrka på plats men det går utmärkt att kontakta oss för att få hjälp. Enklast nås vi på telefon,

08-557 730 30 alternativt på mail

info@acumo.se

Vi passar på att önska er alla en riktigt trevlig sommar!

Fortsätt läs hela →

Midsommar

Då var den äntligen här! Efter en lång vinter och en hittills fantastisk vår så rundas denna vecka av med Midsommar.

 

Vi önskar alla våra kunder och leverantörer en fantastisk Midsommar!

Fortsätt läs hela →

Maskinbelysning med LED - Robust, tät och tålig

 har tagit fram en mycket robust och tålig serie LED armaturer för maskinbelysning.

Lamporna finns i olika utföranden gällande utförande och ljusstyrka.

  • "Compact Luminaire" - Ytmonterad och kompakt lösning för trånga utrymmen (från 16mm i bygghöjd).
  • "Integrated Luminaire" - Infälld LED armatur med endast 3mm utstick och 17mm inbyggnadsdjup.
  • "Luminaire L" …
Fortsätt läs hela →