• First
  • «
  • 1
  • »
  • Last

Mobil automation och funktionell säkerhet

Kraven på säkerhet ökar från år till år och de har nog inte undgått någon att de är ett hett ämne som det pratas mycket om. När det gäller produkterna så finns det många klassificeringar för att säkerställa att en produkt uppfyller en viss säkerhetsnivå. Något som många misstar sig på är behovet av att ha t ex SIL-klassade produkter på alla positioner för att få en säker applikation. Det viktigaste är att helheten är säker dvs hela maskinen och allt tillsammans. Med rätt produkter i ett system kan man dessutom spara en hel del kostnader. Av den anledningen pratar vi hellre om en funktionell säkerhet.

För oss på Acumo är säkerheten mycket viktigt och vi vill tillsammans med våra kunder ligga i framkant inte bara när det gäller på produkt nivå, utan också när det gäller den totala funktionella säkerheten i automationslösningar.

Beroende på omgivningen för en viss maskin ställs olika höga krav på säkerheten dessa kategoriseras t ex med hjälp av olika SIL klasser.

undefined


När det gäller funktionell säkerhet för mobil automation har SIKO ett antal olika lösningar. Robusta och säkra, fullt redundanta Siko sensorer i kombination med en säkerhets PLC/Controller hjälper dig att säkerhetsklassa hela systemet.
MTTF värden från mer än 100 år och en säker mekanisk konstruktion gör våra produkter mycket lämpade för användning under ovanliga och krävande förhållanden.
Genom våra redundanta sensorer och dess säkra mekaniska konstruktion bidrar vi till att garantera säkerheten för maskiner och fordon och därmed även de viktigaste, människorna som befinner sig i denna miljö!

Ännu flera produkter anpassade till detta område och för att kunna höja säkerheten ytterligare är på gång. Vi har tjuvkikat på en del och kan säga att de ser mycket lovande ut. Än får vi inte berätta exakt vad det är men vi kan säga att de under hösten kommer ännu fler nyheter för att säkra applikationer och även en revolutionerande nyhet för positionering av hydrauliska cylindrar. Håll utkik på LinkedIn för att ta del av nyheterna först av alla.

Nyfiken på att veta mer? Läs mer i broschyren om mobil automation och funktionell säkerhet HÄR! Eller varför inte kontakta oss direkt.

Elmia Subcontractor

I höst ställer vi ut på två mässor, en för automation nere i Jönköping och en för Larmdon i Stockholm Älvsjö.

Först ut är mässan Elmia Subcontractor i Jönköping där vi ställer ut för andra gången. Vi kommer visa produkter från flera olika produktkategorier och har med oss demoutrustning från bland annat SIKO, Panasonic och Bahr. Utöver det kommer vi fyll montern med produkter som finns tillgän…

Fortsätt läs hela →

Strömavbrott

undefined

Här var de mörkt. Vi har just nu strömavbrott på kontoret, de påverkar våra telefoner och alla våra datorer. Vi vet inte när problemet kommer vara löst men vi hoppas att vi är tillbaka så snart som möjligt.  Vill du komma i kontakt med oss? Maila då info@Acumo.se så återkommer vi till dig så fort strömmen är tillbaka. Uppdatering: NU är strömmen äntligen tillbaka. Vi har haft strömmavbrott p…

Fortsätt läs hela →

Hösten är här

Vi har en spännande höst att se fram emot med bland annat nya produkter, kommande mässor och andra nyheter.

Redan nu kan vi avslöja att vi bland annat kommer ställa ut på mässan Elmia Subcontractor. Den äger rum i Jönköping i mitten av november, vi hoppas att ni planerar in ett besök och kommer och träffar oss där. Mer information om mässan kommer komma ut lite senare.

Från och med 1 s…

Fortsätt läs hela →
  • First
  • «
  • 1
  • »
  • Last