Fokus på kvalitet i långt samarbete

Österbergs Förpackningsmaskiner AB, en av de större tillverkarna av förpackningsmaskiner på den skandinaviska marknaden, prioriterar högsta kvalitet och deras kunders effektivitet. Genom ett långt samarbete med Acumo säkerställer de både sina egna- och kunders höga krav.

Sedan Österbergs Förpackningsmaskiners start 1975 har de fokuserat på flexibla kundanpassade lösningar av högsta kvalitet. De erbjuder allt från enkla push-lösningar till avancerade industrirobotar. I stora drag har Österbergs en grundmaskin som skräddarsys efter deras kunders krav och behov, vilket innebär en uppsjö av olika kombinationer. 

Under 2010 blev Ulf Nordling kontaktad av oss på Acumo för första gången, vilket blev starten på samarbetet som än idag håller sig starkt. 

Vi på Acumo är stolta över det långa samarbetet och glädjes av att få höra vilken slagkraft de olika automationslösningarna och enstaka komponenterna gjort. Ulf berättar att positionsindikatorn AP04 är ett fantastiskt lyft för deras kunder och att de verkligen ser fördelarna. Han beskriver säkerheten som jättebra eftersom maskinerna inte startar innan allt är inställt korrekt, vilket både spar tid- och säkerställer högsta kvalitet i produktionen. En av deras kunder sparade in kostnaden på ett par månader och behöver inte längre jobba på helgerna – maskinen bara fungerar av sig själv.

”Jag fastnade direkt för SIKOs positionsindikatorer som Acumo presenterade perfekt i tiden med vårt utvecklingsarbete. Av en händelse visade det sig att Acumo även är exklusiv återförsäljare av skenor från NSK. Kombinationen av det breda produktsortimentet, kvaliteten och Acumos service gjorde att vi valde att starta samarbetet.” – Ulf Nordling, Projektledare på Österbergs Förpackningsmaskiner AB.

Kvaliteten är något som både Acumo och Österbergs värdesätter och förutsätter i hela ledet, från första kontakt till slutgiltig leverans. Tack vare en personlig relation har samarbetet utvecklats till vad det är idag, förståelsen för vad Österbergs behöver och efterfrågar är därför stor. ”Acumo är trevliga att jobba med, vi får snabba leveranser och bra kvalitet på kapade skenor.” säger Ulf Nordlling från Österbergs.

Sedan flera år har både kulskruvar och skenor från NSK standardiserats i Österbergs maskiner. För att säkerställa korta led-tider lagerför vi ett stort antal artiklar som behöver speciell bearbetning och handpåläggning. Skenor som inte är standardiserade bearbetas och kapas i vår egen verkstad med hjälp av en vattenkyld kap.

Genom lång erfarenhet i branschen anser Ulf Nordling att skenorna från NSK är outstanding och att om deras kunder inte är beredda att betala för den bästa kvaliteten är Österbergs inte rätt leverantör. Ulf poängtera att deras kunder både uppmärksammar och uppskattar den höga kvaliteten samt att kunderna ofta kommer med bra feedback. 

”Vi vill visa att vi har det bästa – vilket kunderna uppskattar. Vi är verkligen jättenöjda med Acumo och får bra hjälp vid nödsituationer. Vi har utvecklat ett nära samarbete där Acumo vet vad vi behöver. Förutom kvalitativa produkter, får vi vid behov hjälp med beräkningar, val av gränssnitt och produktkunskap.” – Ulf Nordling.

Ulf Nordling med kollega från Österbergs Förpackningsmaskiner AB

Ulf Nordling med kollega från Österbergs Förpackningsmaskiner AB

Ställdon för automatisk formatomställning från SIKO

Ställdon för automatisk formatomställning från SIKO

Österbergs Förpackningsmaskiner AB

Österbergs Förpackningsmaskiner AB