Formatomställning

Föreställ dig en arbetsdag när du slipper oroa dig över eventuella fel. Där du slipper dubbelkolla värden manuellt, utan istället kan koncentrera dig på att producera så bra produkter som möjligt.

Oavsett om du ska kapa eller fräsa brädor, fylla tandkräm eller förpacka smörpaket, kan du öka ditt produktionsflöde samt kvalitén på din slutprodukt genom att ta kontroll över formatomställningen. Idag ställs allt högre krav på produktivitet och effektivitet. Samtidigt ställs högre krav på säkerhet. I och med olika certifieringar krävs det att vi säkerställer minskat antal fel i produktion. Vi ger er möjlighet att enkelt och kostnadseffektivt uppgradera er maskin utan en massiv omkonstruktion eller krånglig och jobbig PLC programmering. Genom att automatisera formatomställningen kommer ni kunna minska ställtider, minimera er insats vid maskininställningar, öka er effektivitet, samtidigt som ni får en säkrare produktion där ni med säkerhet vet att maskinen är rätt inställd.

Olika nivåer för effektiv formatomställning

Beroende på vad ni har för applikation, behov och önskemål finns det flera olika sätt att hantera formatomställningen på. Från en enklare manuell formatomställning till en helt automatisk formatomställning om man så önskar.

undefined

Uppgradera till Manuell formatomställning med mekaniska positionsindikatorer för en kostnadseffektiv och pålitlig lösning. Ett första steg om ni idag inte alls har kontroll över er formatomställning. Genom de mekaniska positionsindikatorerna kan ni enkelt se vilken position en axel har. Detta alternativ passar utmärkt om ni vill ha en enkel och kostnadseffektiv lösning för att positionera axlar som sällan ställs om.

Om ni idag gör formatomställningar manuellt finns en enkel lösning för att effektivisera detta ytterligare och samtidigt få en säkrare omställningsprocess och samtidigt öka kvalitén på er slutprodukt. Genom att byta ut ett par komponenter kan ni gå från manuell formatomställning till en Övervakad formatomställning. Detta genom digitala positionsindikatorer med målvärde via fältbuskommunikation och display för guidad manuell formatomställning. De digitala positionsindikatorerna kan monteras på samma hålaxel som de mekaniska och installationen blir därmed mycket enkel. Perfekt i det fall du har höga krav på kontroll, kvalité och ett system som minimerar risken för att göra fel, då indikatorn visar både ”bör-” och ”är-värdet” direkt i displayen. En LED indikerar sedan om du är i rätt eller fel position. Skulle en förflyttning ske på en av axlarna, får du direkt en varning om detta och kan även stoppa produktionen.

Om ni vill ta de ytterligare ett steg kan ni uppgradera er maskin till Automatisk formatomställning med kompakta ställdon för optimerad och fullt automatisk inställning via fältbus. Detta gör att ni helt slipper oroa er för eventuella fel orsakade av en felinställd maskin. Roterande ställdon styrda via fältbus passar utmärkt i applikationer som kräver frekventa omställningar i kombination med högt ställda krav gällande kvalitet på slutprodukten. Denna lösning bidrar till hög produktivitet och kvalitet, minimal insats för maskininställning och snabb igångkörning utan långa onödiga avbrott i produktionen.

Installation av ställdon, mekaniska- eller digitala positionsindikatorer

Installationen är enkel, de behövs ingen massiv omkonstruktion och med vår HMI kontroll de behövs inte ens krånglig PLC programmering. Genom ökad produktionsflöde, kvalitet och minskade ställtider tjänar ni in uppgraderingskostnaden snabbt, ju mer ni producerar desto mer lönsamt kan en uppgradering bli. Installation av ställdon, mekaniska- eller digitala positionsindikatorer sker på samma hålaxel vilket gör att ni lätt kan byta nivå på er kontrollerade formatomställning utan en massa mekanisk omkonstruktion i din maskin.

Låter detta intressant? Vi hjälper er gärna med att kika på hur just er applikation, era behov och önskemål ser ut, kontakta oss så berättar vi mer eller läs mer i det bifogade materialet nedan.